Vi fortsätter att rensa, sortera och plocka…

Jag har svårt att slänga saker som jag inte vill ha kvar, men som fungerar. Därför tar det tiiid även för mig att rensa och sortera. För varje pryl jag inte vill ha kvar behöver jag tänka ”Vem kan ha nytta av den här?” och sen lägga grejerna i högar… Stadsmissionens arvegods i en hög. Olika vänners i flera andra högar. ”Fasen, man kan tro att ni dö-städar!?” möttes mina påsar med blandade left overs av, häromdagen. 😁 Och bästa vännen som tittade in igår för att hämta ETT plagg jag lånat, åkte hem med sin bil proppfull med bra att ha saker… Nu ligger jag nog på skitlistan hos hennes käre make! Och redan idag har jag börjat på en ny hög, till just henne. 🙈 Jag blir riktigt lycklig när gamla prylar hamnar rätt och får leva vidare. Idag sålde vi min 22 år gamla dubbelsäng till Bella för 300 kr. De allra flesta hade nog kört den till tippen, men det var inget fel på den – förutom att den börjat knarra något vansinnigt den senaste tiden. Faktum är att det är den skönaste säng jag någonsin haft och Bella såg verkligen supernöjd ut! ”Det är bättre att vi tar lite betalt än att vi skänker den gratis, för då tror de det är något fel på den…” resonerade Mannen när annonsen lades ut. Och jag tänker att sängen måste ha blivit både förvånad och lycklig över att den fick flytta till en ny ägare och ett nytt hem och därmed får leva vidare. Den var redan sen tidigare en mycket berest säng som startade sitt liv på Ikea i Västerås men skickades med DHL till Marocko, då jag inte hittade någon vare sig snygg eller skön säng när jag bodde där. Bara i Marocko bodde den sen i tre olika hus, varav ett precis vid Atlanten. Efter det; Sörsylta utanför Strömsholm, Mölntorp och Hallstahammar. Och nu senast har den varit ”stanare” i 8 år. Jag hoppas den får leva vidare ett tag till! ❤ PS. Mannen deklarerade i morse att när t-shirten han tagit på sig för dagen var smutsig skulle han kasta den. Den visade sig vara inköpt i USA 1980, eller möjligen 1979!! Alltså INTE förra decenniet, eller seklet, utan förra MILLENIET! Man kan nog inte anklaga oss för att bidra till slit och släng-kulturen i någon större omfattning, åtminstone inte när det gäller möbler och kläder!

Vi fortsätter att sortera, plocka, rensa, åka till Stadsmissionen och att bygga nya ”ge bort-högar”. Jag rensar handväskor som inte använts sen Hedenhös och hittar en ihopvikt tidningssida från way back. Öppnar, läser och ler! Där står det om ett annorlunda ålderdomshem, där de gamla får göra massor med härliga och roliga saker. En artikel jag tyckte var så viktig redan för ett antal år sen, så att den skulle sparas – i handväskan. Man kan lätt tro att alla mina idéer liksom är skjutna från höften i stunden, men så är det inte. Vissa har grott länge, växt till sig och behöver marineras ytterligare några år. Sen så! Jag vill fortfarande starta åldringsboendet som ALLA vill bo på! En plats där man får använda alla sina sinnen, på många olika sätt. Tänk dig stora umgängesytor, ute och inne. Tänk rörelse, musik, körsång. Måleri, gemensamma promenader i naturen. Bad, sol, högläsning. Tänk berättarkvällar, eldar, matlagning, vinprovning. Båtturer med segelbåt. Generationsmöten. Självklart djur! En plats där jag själv vill bo på ålderns höst. Jag vet inte än om det är i Sverige (i så fall kanske på Gotland?) – eller i ett varmare klimat det ska ligga, men nära vatten är dock ett måste. Kanske är det en stor nedlagd skola eller en stationsbyggnad.

Jag kör till Stadsmissionen med full bil – för 7:e eller möjligen 8:e gången den här veckan – och har kört ett antal fulla billaster med kartonger till lägenhetsförrådet också. Pratar i telefon och vattnar uteväxterna. Lite låg idag. Gråtmild. Tårarna rinner när människor är ”för” snälla. Det börjar kännas att vi är uppe i ett långsamt farväl. Tack igen för hjälpen med fakturamallen, Bästaste Vännen S! ❤ TACK för den underbara buketten som kom med blombud, Finaste L! Och STORT TACK K för att du tar emot vår frysta mat som vi inte hinner äta upp OCH alla mina utklädningskläder. Jag tror vi fyllt ett helt rum i ert hus med saker från oss. Tack! TACK! Tack. Jag fortsätter att sortera, packa och plasta in. Göra önskehögar – det är ont om plats på båten. Sen ska packningen och önskehögarna revideras. Och sen ska de reviderade högarna revideras… Idag är första gången jag kan säga ”Nästa vecka sticker vi!” Det känns både overkligt och pirrigt!

4 reaktioner på ”Vi fortsätter att rensa, sortera och plocka…”

 1. Hej raraste
  Det ska bli såå spännande att läsa om er drömresa
  Stora kramar från maritha -oscar grahns mamma

  1. Hej Maritha!
   Så kul att du hänger med ut på vår seglats! Har du tid o möjlighet kan du vinka av oss i morgonkväll när vi kastar loss.
   Kram, Anki

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *